D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

20. syyskuuta 2012

Virkattu matto

 
Olen virkannut pyöreää mattoa. Aluksi käytössä oli koukku nro 8 ja aikani virkattuani huomasin että jälki oli aivan liian tiukkaa. Olin ohjeen mitasta noin 30 cm päässä. Vaihdoin sitten koukkuun 10 ja nyt loppui kude kesken.. Kaksi ja puoli riviä jäi uupumaan. Lähetin äidille jo osto-ohjeet..
Mutta esittelen maton tässä nyt, sitten lopullisen maton kunhan saan kudetta lisää.
Kudetta ostin kesällä Tapion lankakaupasta. Harmaata ontelokudetta, joka maksoi 12€ /kg.
Nyt sitä on kulunut n. 3,5kg ja tilasin äidiltä kilon lisää, että saan tehtyä sitten vaikka jonkun korin lisää. Tykkään tästä väristä.
Malli on Kauhavan Kangas-aitan Aura-matto.
 
 
Tykkään tästä mallista, monet muut mallit on omaan makuuni vähän liian romanttishenkisiä. Tähän tulee siis vielä kierros pylväitä ja reunaan nirkkoreunus.
Ekassa kuvassa näkyy minun tämän hetkinen olohuoneen matto. Se on koottu neljästä vanhasta räsymatosta, jotka sain mammaltani. Yhden maton puolitin kahdeksi matoksi, muuten matot ovat yksilöllisiä. Tämä on minusta kiva piriste, vaikka punaisesta en niinkään välitä.
 

Ja ettei ihan vaan matoista höpötetä, niin tein itse tälläisen pikkujulisteen. En raaski tilata näitä, kun maku vaihtuu niin tiuhaan, että en varmaan jaksaisi tuijottaa samaa julistetta kovin kauan. Tämä on siis vaan tulostettu A4-paperille ja laitettu kehyksiin. Yksinkertaista.
 

Laitoin kehyksen vasta seinälle aseteltujen kehyksien viereen.
 
 
Eilen tein yhden kokeilun ja pitääkin mennä saunaan katsomaan miten se voi. Laitoin illalla saunan jälkilämpöön kuivumaan ;)
 
Palataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei. Kiva kun jätät käynnistäsi viestin.