D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

23. helmikuuta 2016

DIY Sängynpääty

Tytön huoneessa on aloitettu pieni pintaremontti.
Tehtiin uusi helppo sängynpääty runkopatjasängylle.

Aluksi pakkeloin seinästä ruuvin reikiä umpeen. Tällä seinällä sijaitsi aikaisemmin String Pocket -hyllykkö ja se siirrettiin vastapäiselle seinälle, joten seinä oli aika pahan näköinen. Samaten maalasin seinän kertaalleen uudestaan paperin valkoisella maalilla (F497).


Käytiin ostamassa havuvaneria, 120mm paksua. Ostettiin yksi levy josta sahattiin hyllylevy ja päätylevyt. Levy olisi saanut olla 280cm, mutta se olikin vain 240, joten tämä jäi hieman suunniteltua sängynpäätyä kapeammaksi. Korkeutta tällä on 110cm, kun hyllylevy (n. 9cm) sahattiin pitkältä sivulta. Kasattiin sängynpääty kokoon ja ruuvattiin kiinni. Pakkeloin ruuvien paikat ja hieman oksien jättämiä jälkiä ja maalasin samalla valkoisella maalilla kahteen kertaan.
Oikeastaan ihan hyvä että levy olikin vain 220cm leveä, koska pistorasia jäi nyt näkyviin ja sitä voi käyttää hyväksi. Sänky on 120cm. Sängynpäätyyn olisi tarkoitus tilata vielä muutama säilytysrasia kiinnitettäväksi päätyyn, jossa voi sitten laturia ja kännykkää säilyttää.

Nurkka jäi nyt vielä vähän auki, että mitä siihen keksisi, vai jättääkö vain noin.
Tarkoitushan olisi laittaa makuuhuoneisiin valkoinen muovimatto lattian pinnoitteeksi, joten remontti on vasta alussa. Samaten vaatekaappi olisi tarkoitus vaihtaa vähän toisenlaiseksi systeemiksi. Mutta me tehdään remppaa nyt pienellä rahalla eli vähän kerrallaan.

Havulevyvaneri 2400*1200*120 maksoi n. 32 euroa ja remonttimaali (n.3l) noin 35 euroa. 
Julisteet on tulostettu netistä ja kehystetty peruskehyksiin.

Kattolamppu vaihdettiin uuteen ja se vielä uupuu kuvasta.
Tuli ostettua väärän mallinen kattopistoke, 
joten se vielä hankitaan niin saadaan lamppu kuviin vielä :)

Tytön huoneen remontoinnista olen tehnyt jutun aikaisemmin, voi käydä kurkkimassa. 

1 kommentti:

  1. Voi miten hieno tuli. Munkin pitäis saada yksi uusi sängynpääty. Mietin vielä miten sen toteutan. Olen eka kertaa sun blogissa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Hei. Kiva kun jätät käynnistäsi viestin.