D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

7. marraskuuta 2010

Amigurumi

Mitäs tästä syntyy?

No, AMIGURUMI tietty.


Amigurumi on Japanista kotoisin oleva käsityölaji. 
Siinä neulotaan tai virkataan pieniä hahmoja, nukkeja ja eläimiä, jotka lopuksi täytetään. 
Amigurumi tulee Japanin sanoista ami, joka tarkoittaa kudottua tai neulottua, sekä sanasta nuigurumi , joka taasen tarkoittaa täytettyä nukkea. 
Amigurumit ovat yleisesti söpöjä eläimiä, kuten nalleja, kissoja, kaneja ja apinoita, mutta myös hedelmiä, muffinseja, kulhoja ja muita esineitä. 
Amigurumit virkataan/kudotaan yleensä ohuemmalla puikolla/koukulla kuin mitä pitäisi langan paksuuteen nähden. Näin jäljestä tulee tiukempaa, ja sisältö (useimmiten pumpuli tai vanu) ei pääse karkaamaan neuloksen rei'istä. 
Amigurumit tehdään usein monesta osasta (esim. jalat, kädet ja vartalo erikseen) ja ne liitetään langan ja neulan avulla täytön jälkeen yhteen.


Osista on syntymässä pupujussikka ja toisen pupun osia teen parhaillaan.
Mulla ei ole yhtään vanua, joten kokoaminen jäis odottamaan sitä.

Aikaisemmin olen tehnyt mm. auton ja monta hiirtä, joille tein jopa vaatteita, eikä nämä silloin (90-luvulla) olleet mitenkään "muodissa", kuten nykyään. Amigurumeista on useita blogeja ja käsityöihmiset tuntuu aivan hurahtaneen näihin. Onhan ne söpöjä.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi, näyttää jännältä!

  Täytyypä käydä kurkkimassa, miltä näyttää lopputulos :D

  Mie muistan lapsena, kun äiti toi sairaalareissulta virkatut mustekalat jokaiselle. Huonetoveri oli ollut himovirkkaaja ja "tekaissut" meille kolmelle mustekalat :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Työskentely vaan jää iltamyöhäiseen, kun tyttö laittaa nukkumaan, josko tämä jussikka pääsisi sitten joulukalenteriin.

  VastaaPoista
 3. Minä ainakin olen ihastunut noihin. Mielessä olisi vaikka kuinka monta hahmoa mitä virkata, tarvitsisin vaan sitä aikaa lisää!

  VastaaPoista
 4. Piia: Kiitos viestistä :)
  Niinpä, aika..se aika.

  VastaaPoista

Hei. Kiva kun jätät käynnistäsi viestin.