D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

20. maaliskuuta 2011

Jamien täytetty leipä

Mulla vihoittelee oikea käsi kyynärpäästä ranteeseen, 
joten käsityöt on joutunut nyt väistymään.

Eilen tekasin iltapalaksi mulle ja miehelle Jamie Oliverin ohjeilla täytetyn leivän.
Joskus kymmenkunta vuotta sitten näin Jamien tekevän tätä ja nappasin ohjeen talteen ja nyt tein toisen kerran.

Samalla kun keittelet kananmunat kypsiksi, valmistuu leipätaikina.

Laitoin 500g jauhoja (vehnä- ja sämpyläjauhoja)
suolaa ja sokeria
2 pussia kuivahiivaa
n. 3 dl vettä

Taikina kaulittiin noin 20-30 cm leveäksi pitkäksi pötköksi.
(Muista laittaa jauhoja alle, ettei tartu kiinni pöytään kuten eräillä)


Kananmunat kuoritaan ja asetellaan taikinalevyn päälle. Seuraavalla kerralla halkaisen kananmunat kahtia.
Jamien ohjeessa oli käytetty munien lisäksi kinkkua, tomaattia, mozzarellaa, mutta kun niitä ei ollut niin muokkasin ohjetta vähän.. Täytehän voi olla mitä vain!
Ohjelmassa Jamie teki myös makean leivän, jonka myös itse tein silloin kymmenkunta vuotta sitten ja se oli myös hyvää. Siihen tuli banaania ja suklaata :)


Kananmunien kaveriksi paistoin juustomaustettuja kanansuikaleita


sekä purkkiananasta.


Koko komeus taitellaan pötköksi...


..ja rullalle (tässä huomaa jos et ole käyttänyt jauhoja. Leipä on melko "raskas" liikutella täytteiden vuoksi, ettei taikina repeile..


Öljyä pintaan ja uuniin 200 asteeseen. Itse pidin noin 40 minuuttia.


Hieman halkeili, mutta ihan hyvää tuli!



Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei. Kiva kun jätät käynnistäsi viestin.