D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

18. lokakuuta 2012

Vanha Astiakaappi

Meidän takkahuoneessa on toisella seinustalla vanhan puretun ladon seinälautoja ja sulassa sovussa Kekkosen ja Marilynin taulut.


 Toinen seinä taas on kolkko ja kova betoniseinä, mikä on maalattu Tikkurilan hopeisella Taika-maalilla. Seinustalla on meidän saunan kiuas, joka on siis takkakiuas, varsinaista takkaa takkahuoneessa ei ole. Mutta tämä seinusta on ollut jotenkin tyhjä.


Eipä ole enää :)
Vanha astiakaappi valmistui. Enää on liukuovet käsiteltävä.


Tästähän kaikki lähti.


Kuumapuhaltimella lähti suurin osa maalista, jota onneksi oli vain yksi kerros. Kaapin sisällä oli kaksi kerrosta valkoinen ja siniharmaa. Lopuksi hioin ja hioin ja hioin ja huomasin että kaapistahan oli tulossa tosi nätti ilman maalia. Eli päädyin käsittelemään sen tämmösellä petsivahalla. Vahan sävy on nimeltään Futon, joka on harmaan ruskea. Kahteen kertaan siveltin vaahtomuovilla juoksevaa vahaa pintaan.


Laatikoissa oli kauniit paperit, mutta ne oli jo aika huonossa kunnossa, joten uusin ne pikapuoliin.


Ylimpään laatikkoon pääsi kaapin edellisen omistajan, isänäitini jättämät viestit talteen.
  Sekä yläosan että alaosan irralliset hyllylevyt päädyin maalaamaan, kun jaksaminen hiomiseen alkoi jo vähetä. Maalasin ne vaaleanharmaiksi, melkein valkoiseksi. Maali on jäänyt nurkkakaapin maalauksesta. Myös taustalevy irrotettiin ja maalasin sen samalla sävyllä kahteen kertaan.

Sekä ylä- että alakaapin seinustat hioin karkeasti, eli jätin tarkoituksella vanhaa maalia enemmän näkyviin.

Kaapin pikkulaatikoihin mahtuu hienosti kynttilävarasto.


Liukuovet on siis vielä käsittelyn alla. Ne on vaneria, joista ei maali kunnolla lähde pois, joten varmaan maalaan ne samalla harmaan valkoisella sävyllä.Ja meni varmaan uusiksi seinän valokuvakollaasi, kun näyttää taululistat olevan nyt vähän väärällä korkeudella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei. Kiva kun jätät käynnistäsi viestin.